Praktische info

Afspraak maken

Klik door naar de contactpagina.

Consultaties

Een eerste consultatie duurt ongeveer 45 minuten: Dit omvat het opstarten van een dossier, een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek. Je krijgt hier doorgaans ook reeds heel wat nuttige informatie, we bespreken samen wat we voor jou kunnen betekenen en nemen samen een beslissing over het te volgen behandeltraject. Indien mogelijk starten we reeds een deeltje van de behandeling.
Elke volgende consultatie duurt gewoonlijk een 30-tal minuten.
Dit alles kan variëren naar gelang de individuele noden van de cliënt.

Bij de eerste afspraak breng je mee:

– Het voorschrift van de arts.
– Uw identiteitskaart.
– Een klevertje van uw ziekenfonds.

In kader van de hygiëne (en sinds de covidpandemie) vragen we ook om eigen handdoeken mee te brengen naar elke consultatie: bij voorkeur 1 grote en 1 kleine (bad)handdoek.

Wij werken enkel op afspraak. Wij vragen hierbij tijdig aanwezig te zijn. Wij trachten zo goed mogelijk het startuur van uw behandeling te respecteren. Graag uw begrip indien u toch even moet wachten in de wachtkamer. De wachttijd is zelden langer dan 15 minuten!

Annuleren kan telefonisch of via sms en dient minimum 1 dag op voorhand te gebeuren. Zoniet kunnen wij het bedrag van de consultatie aanrekenen. Uiteraard hebben wij hierbij begrip voor onvoorziene omstandigheden!

Keuze kinesitherapeut

Wij vinden het erg belangrijk dat u zich als cliënt goed voelt bij uw kinesitherapeut. Voor vele behandelingen kan u bij gelijk wie van ons team terecht. Elk van ons heeft daarnaast eigen opgebouwde expertises en ervaring. Los daarvan kan het zijn dat u zich gewoon erg goed voelt bij één of meerdere van ons. Wij bekijken graag samen met u bij wie u best terecht kan in functie van uw hulpvraag, en dit binnen onze mogelijkheden en beschikbaarheden (!)

Honoraria en betalen

Dit zijn onze basishonoraria, vanaf 1 februari 2024:
Eerste zitting/intake (45 min) : € 50
Alle volgende zittingen (30 min): € 35 voor acute aandoeningen (C en Fa), € 32 voor chronische aandoeningen (Fb en E).
Huisbezoek (enkel bij medische noodzaak, en in de heel nabije omgeving): +€ 4 per zitting

Let wel: De honoraria en het bedrag van de terugbetaling via de mutualiteit kunnen afwijken naar gelang uw specifieke situatie. Indien u hierover vragen hebt, aarzel dan zeker niet om deze aan ons te stellen.
Klik hier voor een gedetailleerd overzicht van tarieven en terugbetalingen in verschillende situaties.

Conventiestatus: Wij zijn niet geconventioneerd. Meer informatie hierover, vindt u via deze link.

Betalingen gebeuren in de regel per 5 consultaties, of op het einde van een behandelreeks indien er geen 5 consultaties gebeurden.
Na betaling geven wij u een getuigschrift verstrekte hulp mee. Hiermee kan u de terugbetaling van de mutualiteit bekomen.
Wilt u liever per behandeling betalen? Vraag zeker na!
Cliënten die langdurig in behandeling zijn en/of heel frequent behandeld worden, betalen doorgaans per 10 behandelingen.

Hoe kan u betalen:
– Via overschrijving
– Mobiel ter plaatse via payconiq of via overschrijving via uw eigen bankapp.
– Of cash