Groei van de praktijk

Sara startte in 2014 deze kinesitherapiepraktijk op, oorspronkelijk onder de naam “Kine Sara Bernaert”. Zij vertelt graag zelf wat meer over wat vooraf ging en hoe de praktijk verder groeide:

Sinds afstuderen in 2005 tot 2014 was ik werkzaam als zelfstandig kinesitherapeute in een gespecialiseerde groepspraktijk in Gent, bij collega Ingrid Borgonjon. Ik mocht daar werken in een unieke sfeer en setting en bouwde daar erg veel ervaring op.
Ik combineerde dit klinisch kinesitherapeutisch werk steeds met een 2e job: de eerste jaren was dit in een fitnesscentrum, maar sinds 2011 ben ik intensief betrokken bij de kinesitherapie-opleiding Ugent als (praktijk)lector in het domein inwendige aandoeningen (meer bepaald de respiratoire aandoeningen).

Ik droomde ervan om zelfstandig verder te gaan en om een werkplek te kunnen creëren die aansluit bij mijn hart, én die ik kon blijven -op een haalbare manier- combineren met mijn gezinsleven, én met mijn job aan de opleiding kinesitherapie. Dit laatste is een job die ik ook erg koester omdat de combinatie van beide jobs ervoor zorgt dat ik beiden extra graag én extra kwalitatief kan blijven doen.
Ik droomde van een kleinschalige praktijk waar ik kon samenwerken met collega’s, en waar ik warme zorg kon bieden aan mijn cliënten.
Kleinschalig, omdat ik niet van “groots” houd, omdat ik graag dichtbij de cliënten wil blijven staan, omdat ik van betrokkenheid houd (en dit voor mij een belangrijke voorwaarde is om kwalitatief werk te kunnen leveren), omdat ik niet wil werken in een commercieel systeem, omdat ….
Samenwerken met collega’s, omdat dit zorgt voor meer kwaliteit door overleg, omdat we dan samen kunnen bouwen, mekaar kunnen helpen, ondersteunen, aflossen, ontlasten als nodig, enz…

Zo startte ik in 2014 een eigen praktijk in het huis van mijn ouders in Baarle (dank u moeke en vake 😉 ), oorspronkelijk bijna uitsluitend gericht op mijn kernspecialisaties respiratoire kinesitherapie en pediatrische kinesitherapie. Ik ging tegelijk meteen op zoek naar een collega die mee op het “schip” wou springen.

In 2015 had ik het geluk een huis te kunnen kopen mét praktijkruimte in de Sint-Gerolfstraat 87, waar de praktijk sindsdien is gelegen. De praktijk evolueerde de volgende jaren gestaag verder en kreeg meer en meer zijn huidige vorm, samen met én dankzij de collega’s die hier werkzaam zijn én waren!

Ook nu nog evolueert de praktijk verder, niet met als doel groots te worden, wel met als doel zo goed mogelijk warme en kwalitatieve zorg te bieden.

Elk van ons heeft eigen ervaring, opleiding en expertise. We trachten onze talenten en ervaringen te bundelen en willen zo een praktijk voeren waar u gegarandeerd kwalitatief geholpen wordt, waar u met plezier binnenstapt en waar u zich goed kan voelen.

Welkom!