Evelien De Koker

Ik studeerde in 2016 af aan de Universiteit Gent als master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen binnen de afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen. Reeds tijdens mijn opleiding groeide mijn interesse voor inwendige aandoeningen door stages en het schrijven van mijn masterproef over mucoviscidose. Na mijn studies besloot ik dan ook om mij verder te verdiepen in de inwendige kinesitherapie via diverse bijscholingen en een korte terugkeer naar de universiteit.

Vanuit mijn basisopleiding binnen de musculoskeletale aandoeningen sta ik binnen de praktijk in voor de behandeling van patiënten met acute of chronische musculoskeletale problemen. Daarnaast kan je bij mij eveneens terecht voor de behandeling van respiratoire, cardiale en andere inwendige aandoeningen. Zo ben ik reeds enkele jaren erkend  KineCoach® en claudicatiotherapeut. Verder gaat mijn interesse ook uit naar het begeleiden van (toekomstige) mama’s tijdens en na hun zwangerschap.

Ik ben gemotiveerd om mij steeds bij te scholen vanuit een sterke persoonlijke interesse en de wil om steeds up-to-date te blijven binnen mijn vak. Ik hecht veel belang aan het bieden van kwaliteitsvolle zorg en beschik over het Pro-Q-Kine-kwaliteitslabel.

Tevens ben ik sinds 2021 werkzaam als praktijkassistent in het domein “inwendige aandoeningen” binnen de vakgroep revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de UGent.

Naast een gedreven kinesitherapeute ben ik ook mama van een dochtertje Mone en partner van Dieter. In mijn vrije tijd kan je mij vinden in het zwembad, op mijn yogamat, in de natuur of gezellig aan tafel bij vrienden en familie!